Журналистът от вестник „Атака” Димитър Аврамов води листата на Волен Сидеров в Смолян


Водачът на кандидатската листа на партия АТАКА  за Смолян на предстоящите парламентарни избори e журналистът от вестник “Атака” Димитър Аврамов.  В изданието, в което работи, се изявява със своите политически анализи и журналистически разследвания. Съавтор е на шестсерийния документален филм „Новото робство”.

 

Партия АТАКА изпреварва ДПС и става трета политическа сила в страната според социологическо проучване на Алфа Рисърч от 22-27 март  . Ако изборите бяха сега, АТАКА би получила 10 %. Поддръжниците й се увеличават главно сред хората с по-нисък социален статус от средното поколение в София и малките градове, се казва в проучването на социологическата агенция. ДПС се нарежда на 4 място след АТАКА, партията на Кунева сериозно губи привърженици и регистрира спад от 5,6 % на 3,9 %.

 
При БСП намалението е с 1,5 % спрямо януари т.г. Оттеглят доверието си към червените – първо центристките избиратели със средни и по-високи доходи, заети в частния сектор, които по всяка вероятност  са притеснени от заявената политика за вдигане на данъци и осигуровки и второ, от най-нискодоходните групи, коментират от агенцията.

 

 Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Сергей Станишев също губят част от подкрепата си. Борисов влиза в предизборната кампания с 25% доверие срещу 44% недоверие, а Станишев – съответно с 20% на 48%.

 

 Разпуснатото 41-во Народно събрание отива в историята с цели 60% неодобрение, са посочили респондентите. 37,7% от анкетираните няма да гласуват на предстоящите избори.

 

АТАКА взема 9,9% от гласуващите на предстоящите парламентарни избори на 12 май. Това гласи проучване на социологическа агенция „Скала“, поръчано от ПИК. 

 

 Според проучването на Института за модерна политика за обществените нагласи в сегашната политическа криза АТАКА е единствената партия, която към момента печели нови гласове. Националистите имат значителна преднина пред партията на Меглена Кунева и ДСБ, казват от Института за модерна политика. Последни в статистиката са РЗС и СДС, с малко над 1%. 

 

Скочило е доверието в АТАКА. Партията на Волен Сидеров бележи значителен ръст и доближава 10%. Това сочат данни от изследването на агенция Галъп. Допитването е направено от 7 март до 12 март 2013 година  и обхваща 1013 пълнолетни българи чрез пряко интервю по домовете.

 

Пълен срив има при партията Кунева-Пръмова. След оставката на правителството и последвалата политическа криза няма категоричен победител в намеренията за гласуване. Едно е категорично ясно от изследването на „Галъп“ – ГЕРБ и БСП губят електорат, в сравнение с дните отпреди протестите. Избирателите са гневни на бившите управляващи – и леви, и десни.

 

ДПС също отбелязва спад от 2 на сто спрямо времето преди оставката на кабинета „Борисов“. На дъното на класацията остават РЗС, ДСБ и СДС с едва 0,7 – 0,8 % подкрепа, което означава, че разпръснатата десница най-вероятно ще отсъства от 42-то Народно събрание.

 

Партия АТАКА
Аврамов е страхотен журналист.Чета редовно всичките му публикации и ги препоръчвам на всеки! Радвам се че е издигнат от моя град. - Искам само да подчертая, че не съм член на Атака- за да не се спекулира с коментара ми
Това проучване е платено!!! Ще има изненади
Най-четени